This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish.

Festivalul va cuprinde momente de dans și muzică tradiționale, susținute de peste 50 de ansambluri ale grupurilor etnice,  care vor putea fi urmărite pe scena amplasată în Piața Cetății. De asemenea evenimentul mai cuprinde o secțiune științifică, seri de film, expoziții comune de artă, care reunesc lucrări ale artiștilor contemporani din rândul minorităților naționale. Programul reunește și meșteșugari și standuri de prezentare ale minorităților naționale, ce pot fi vizitate zilnic, între orele 10-18.

Serile festivalului Proetnica 2018 aduc pe scenă formaţii şi interpreţi consacrați atât în ţară cât şi în străinătate. Miercuri va concerta trupa Eztẚn, joi, Maia Morgenstern împreună cu Bucharest Klezmer Band, precum și Ionuț Galani. Fanfara de la Cozmești cu Ina Chiriac vor antrena publicul vineri. Seara de sâmbătă va aduce pe scenă trupa Farfarello împreună cu Ioji Kappl și Ovidiu Lipan Țăndărică.

Mai multe detalii privind programul găsiți aici: https://www.proetnica.ro/2018/images/program/Program-ProEtnica-2018.pdf

 

Acest proiect urmărește consolidarea păcii interetnice într-o societate pluralistă și democratică. ProEtnica își propune să devină o Agora pentru exprimarea, păstrarea şi dezvoltarea identităţilor etnoculturale din România, promovând dialogul intercultural și interacțiunea artistică pe plan european. În acest cadru, organizatorii evenimentului se bucură de participarea a peste 600 de reprezentanți ai minorităților naționale din România. De remarcat prezența minorității naționale a sorabilor din Germania, care dezvoltă latura internațională a festivalului.  

 

Proiectul este susținut de către Departamentul pentru Relații Interetnice al Guvernului României și Consiliul Județean Mureș, în calitate de parteneri, precum și de către Ministerul Culturii și Identității Naționale și Municipiul Sighișoara, în calitate de finanțatori.

Evenimentul se bucură și de sprijinul Ambasadei Republicii Federale Germania București, Institutul Cultural Român din cadrul Guvernului României, Institutul pentru Relații Externe din Stuttgart (Institut für Auslandsbeziehungen Stuttgart) și Ministerul pentru Știință, Cercetare și Cultură al Landului Brandenburg al Republicii Federale Germania.

         

Organizarea festivalului beneficiază de sprijinul considerabil al următoarelor instituții:

Parteneri media

Televiziunea Română (TVR)

Observatorul Cultural

Sighișoara Travel

Târnava TV /Jurnalul Sighisoara Reporter

Allgemeine Deutsche Zeitung

Drita-Lumina

Radio România Actualități

Asociația Jurnaliștilor și Scriitorilor de Turism din România

Sighișoara Freelance Reporter

Radio România International

Hermannstädter Zeitung

RoPortal

Radio România Tg. Mureș

Realitatea evreiască

Infosighisoara.ro

Radio România Antena Satelor

Transilvania Business

Sighișoara Online

Radio Son

Punctul

Cuvântul liber

Agerpres

Independentul Sighișorean

 

Jurnalul Național

Zi de zi

 

Taifasuri

Jurnalul Sighișoara Reporter

 

Sponsor oficial:

CESIRO

Sponsori:

 

Hochland

Coca-Cola

Neumarkt

SEFAR

       

 

Sighișoara, 15.08.2018
Persoana de contact: Volker Reiter, director executiv.
Date de contact: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., telefon: 0722.251307, fax: 0265.50.60.86