This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish.

          Programul manifestării reuneşte momente de exprimare culturală a celor 19 organizaţii ale minorităţilor naţionale în următoarele domenii: arta spectacolului, cu 61 de manifestări pe scena din Piața Cetății;  în Piața Muzeului și Strada Muzeului sunt amplasate 14 standuri meşteşugăreşti şi de prezentare ale comunităților etnice; în Sala Mare a Primăriei Municipiului Sighișoara, sunt susținute 14 prelegeri, conferinţe şi mese rotunde despre etnii şi convieţuire interculturală traduse, simultan, în limba engleză; de asemenea, artiştii reprezentanţi ai minorităţilor naţionale realizează o expoziţie de artă contemporană la Galeria de artă contemporană din Turnul Fierarilor; mai au loc workshopuri de creativitate precum și 4 parade ale diversității etno-culturale.

     Ca o noutate, în programul ediţiei de anul acesta a fost inclusă „Academia Interculturală de vară – ProEtnica”, în colaborare cu Asociația Divers, cu 15 de participanţi din ţările europene; aceasta va începe pe 16 august și va dura până pe 21 august 2017.

Cele 19 minorități naționale vor fi prezente la „ProEtnica 2017 – Festival Intercultural Sighișoara” cu peste 700 de participanți.

             Serile Festivalului se vor încheia cu o serie de concerte și recitaluri susţinute pe scena din Piața Cetății de către formaţii şi interpreţi apreciaţi atât în ţară cât şi în străinătate: Nadara Transylvanian Gypsy Band, Maia Morgenstern și Teatrul Evreiesc de Stat, Bucharest Klezmer Band, Formația Vecker, Zuralia Orchestra, Ricky Dandel.

Programul ProEtnica - Festivalul Intercultural Sighișoara, poate fi găsit la următorul link: http://www.proetnica.ro/2017/images/program/Program-orientativ---ProEtnica-2017-trilngv.pdf\

 

            Festivalul  ProEtnica contribuie la consolidarea păcii interculturale într-o societate pluralistă și democrată, prin protecția minorităților naționale.

            ProEtnica oferă minorităţilor naţionale o Agora pentru exprimarea, păstrarea şi dezvoltarea identităţilor etnoculturale din România și  promovează dialogul intercultural şi interacţiunea artistică.

            ProEtnica este realizat în parteneriat cu Departamentul pentru Relaţii Interetnice din cadrul Guvernului României și Consiliul Județean Mureș.

            Proiectul este finanțat de către Departamentul pentru Relații Interetnice din cadrul Guvernului României și Consiliul Județean Mureș, în calitate de parteneri, precum și de către Guvernul României, prin Ministerul Culturii și Identității Naționale și Municipiul Sighișoara, în calitate de finanțatori.

            De asemenea, evenimentul se bucură de sprijinul Ambasadei Republicii Federale Germania la  București, Institutul Cultural Român din cadrul Guvernului României, Centrul Național de Cultură a Romilor Romano Kher din cadrul Guvernului României, FUEN (Federal Union of European Nationalities), Institutul pentru Relații Externe din Stuttgart (Institut für Auslandsbeziehungen Stuttgart) și Ministerul pentru Știință, Cercetare și Cultură al Landului Brandenburg al Republicii Federale Germania.

         

Punerea în aplicare a festivalului beneficiază în mod considerabil de sprijinul următoarelor instituții:

Parteneri media

1.      Televiziunea Română (TVR)

9.      Allgemeine Deutsche Zeitung

17.  Târnava TV /Jurnalul Sighisoara Reporter

2.      Radio România Actualități

10.  Hermannstädter Zeitung

18.  AJ SM ER Europa 21

3.      Radio România International

11.   RoPortal

19.  Radio Son

4.      Radio România Tg. Mureș

12.  Asociația Jurnaliștilor și Scriitorilor de Turism din România

20.  Sighișoara Freelance Reporter

5.      Radio România Antena Satelor

13.  Punctul

21.  Dor de Ducă

6.      Agerpres

14.  Ziarul de Mureș

22.  Independentul

7.      Jurnalul Național

15.  Zi de zi

23.  Sighișoara Online

8.      Observatorul Cultural

16.  Sighișoara Travel

24. www.infosighisoara.ro

Sponsor oficial:

S.C. CESIRO S.A.

Sponsori:

 

Hochland

Coca-Cola

Ciuc

 SEFAR

       

 

Sighișoara, 08.08.2017
Persoana de contact: Volker Reiter, director executiv.
Date de contact: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., telefon: 0722.251307, fax: 0265.50.60.86