This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish.

Asociația Elijah Iniațiva Socială Ruth Zenkert

Contact:
Antoaneta Ghișoiu
Justiției, Nr 4
550004 Sibiu, jud. Sibiu
Tel.: 0786112602
Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
www.elijah.ro

Asociația Elijah, Inițiativa Socială Ruth Zenkert este o asociație non-profit, înființată de Pater Georg Sporschill și Ruth Zenkert în anul 2012.
Obiectivul principal al asociației este furnizarea de servicii sociale de calitate copiilor și familiilor aflate în dificultate economică și socială de pe Valea Hârtibaciului, în Hosman și Țichindeal-comuna Nocrich și în Nou-comuna Roșia.
În acest sens Asociația a înființat centre sociale, în cadrul cărora copiii beneficiaza de: program after-school, găzduire și supraveghere pe timp de zi, socializare şi petrecere a timpului liber, devoltarea creativității.
Copiii care doresc și au abilități și aptitudini artistice beneficiază de servicii vocaționale în cadrul Proiectului ”Școala de Muzică”, aceștia având posibilitatea să învețe să cânte la diferite instrumente muzicale.
Asociația a obținut rezultate bune și foarte bune: s-a redus abandonul școlar și familial, rezultatele școlare ale copiilor angrenați în proiectele after-school s-au îmbunătățit, a crescut gradul de socializare a copiilor.
Cel mai important proiect al Asociației este Școala de Muzică. În 7 ani de activitate rezultatele sunt înființarea de ansambluri de muzică: populară-Ansamblul Veselijah, international-țigănească: Șatra Elijah, orchestra Elijah, corul de copii Elijah, precum și ansambluri de dans popular: Ansamblul Papadijah și Magijah și dans modern: Ansamblul Allegrijah. Aceste ansambluri au participat deja la mai multe concerte, festivaluri și spectacole, atât în țara, cât și în străinătate, de fiecare dată obținând aprecierile publicului, premii și diplome.

Toate acestea se pot realiza cu sprijinul părintelui Georg Sporschill și Ruth Zenkert, precum și echipei de profesioniști care sprijină zilnic copiii și familiile dezavantajate.

 

Asociația Elijah Inițiativă Socială Ruth Zenkert participă la ProEtnica 2019 cu:

 

Formaţia artistica

1. Alegrijah

Dans modern

Antoaneta Ghisoiu

Nou, jud. Sibiu

Ansamblul Alegrijah este înființat de aproximativ 2 ani în cadrul Centrului Social ”Casa Thomas” Nou, centru aflat în subordinea Asociației Elijah, Inițiativa Socială Ruth Zenkert. Ansamblul este coordonat de coregrafii Ioan Stoica și Bianca Teascu. Scopul este dezvoltarea abilităților și aptitudinilor artistice ale copiilor, învățarea diferitelor tipuri de dansuri moderne.
Ansamblul Allegrijah este format din copiii cu vârsta 6-14 ani. Inițial, s-au început repetițiile cu copiii din localitatea Nou, care participau și la programul after-school desfășurat în cadrul Centrului social, iar ulterior au fost admiși și alți copii din localitățile Nou și Daia.
Dansurile moderne prezentate sunt rodul repetițiilor bi-săptămânale, pe grupe de vârstă, fiecare grupă având coregrafii diferite.
Până în prezent au participat la diferite concerte, festivaluri sau evenimente: Ziua Universală a Iei, concursul Talentul - o șansă egală pentru toți - Sibiu, Festivalul Intercultural ProEtnica de la Sighișoara, Festivalul anual ”Dansul Corbilor” al Asociației Elijah, Inițiativa Socială Ruth Zenkert, Festivalul concurs de dans Împreună prin artă, concursuri județene de muzică și dans, evenimente organizate de Biblioteca Astra Sibiu, Premiul Proiectul anului 2014 oferit de Școala Nou. Totodată, în anul 2014 ansamblul a participat la Festivalul Elijah din Austria. Cu ocazia fiecărui eveniment, concert sau festival la care au participat au primit aprecieri pozitive din partea publicului prezent, au obținut premii și diplome, fapt care i-a încurajat să continue și să dezvolte acest proiect.

 

Formaţia artistica

2. Veselijah

Muzică populară

Nou, jud. Sibiu

Grupul de acordeoniști este înființat  în cadrul Centrului Social ”Casa Thomas” Nou, centru aflat în subordinea Asociației Elijah, Inițiativa Socială Ruth Zenkert. Grupul este coordonat de domnul Daniel Tiron, profesor la Școala Populară de Artă Sibiu. Scopul este dezvoltarea abilităților și aptitudinilor artistice ale copiilor, învățarea unor colaje de muzică populară din zona Sibiului și nu numai. Copiii din cadrul grupului au vârsta 9-14 ani din localitățile Nou și Daia.

 

Formaţia artistica

3. Ansamblul Armonijah

Ansamblu de acordeoane