This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish.

SFbBox by enter-logic-seo.gr

Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Noutăți

Festivalul ProEtnica Sighișoara - pol de promovare a interculturalității, în România

Festivalul ProEtnica s-a bucurat de aprecierea unanimă a oficialităților prezente la deschidere și pe parcurs. Europarlamentarul UDMR, Vincze Lorant, preşedinte al Uniunii Federative a Naţionalităţilor Europene (FUEN), aprecia că ProEtnica este „o adevărată sărbătoare în Cetatea Medievală a Sighişoarei, unde diferite culturi, diferite limbi, diferite dansuri se întâlnesc pe aceeaşi scenă şi oferă un spectacol încântător prin performanţa lor...”, iar Volker Reiter, directorul Centrului Educațonal Interetnic pentru Tineret Sighișoara adăuga că „Speranţa noastră este că, în acești ani, ProEtnica a avut efecte în societate, deoarece doreşte să fie mai mult decât un simplu festival la care vii, te distrezi şi «hai, pa!»”

Read more
Maia Morgenstern: „La ProEtnica ne găsim, ne regăsim în armonie, mai ales în muzică, și trăim bucuria imensă de a împărtăși”

 

„Există, la ProEtnica, atâta energie, atâta bucurie și prilej de a ne cunoaște unii pe ceilalți, de a împărtăși sentimente, tradiții, folclor, dans, muzică, bunătăți!... E un motiv suficient să râdem, să dansăm, să cântăm împreună, să mâncăm tradițional, să fredonăm, unii, melodiile celorlalți… Depinde de noi și e foarte important ce se întâmplă aici. Cetatea Sighișoarei reprezintă unul dintre locurile care așteaptă, încă, să fie descoperite, locuri care parcă ar striga să nu fie date uitării și lăsate în paragină. Și dacă în locul acesta care și-a căpătat, își capătă și câștigă notorietate oamenii vin cu plăcere, cu bucurie, cu entuziasm, an de an, la ProEtnica, înseamnă că aici, la Sighișoara, lumea ne cunoaște, ne așteaptă și ne dorește” (Maia Morgenstern)

Read more
Festivalul ProEtnica, la Sighișoara, „construiește un pod al înțelegerii și prieteniei”

În ziua a 3-a a Festivalului Intercultural ProEtnica (23 august), la Sinagoga din Sighișoara a avut loc un eveniment notabil, sub genericul „Podurile toleranței”. „Istoria evreilor este o istorie în mișcare” a spus Aurel Iovițu, oficiantul ceremoniei religioase de shabat desfășurate la Sinagogă. Înaintea serviciului religios, oaspeții au fost invitați să afle mai multe amănunte legate de comunitatea minorităților în mijocul majorității. Au luat cuvântul președintele Federației Comunităților Evreiești din România, dr. Aurel Vainer, David Blum, evreu american care s-a implicat în refacerea Sinagogii din Sighișoara în urma unei convorbiri avute în 2005 cu dr. Aurel Vainer. La rândul său, Jose Iacobescu, președintele B’nai B’rith România a vorbit despre proiectul Podurile Toleranței și a oferit dlui Volker Reiter, directorul Centrului Educațional Interetnic pentru Tineret Sighișoara, „Medalia Podurile Toleranței”, specificând că ceea ce se întâmplă la Sighișoara de 17 ediții (Festivalul ProEtnica) este de fapt construirea unui pod al înțelegerii și prieteniei. Volker Reiter a vorbit, în replică, despre mesajul de pace pe care îl aduce această a 17-a ediție a celui mai mare festival interetnic european, mulțumind pentru distincția acordată.

Read more

1.1. Obținerea acordului de participare din partea organizatorului

Organizatorul festivalului Asociația Centrul Educațional Interetnic pentru Tineret  eliberează comercianților considerați eligibili în scris pe baza unei solicitări, un acord de participare la Festivalul Intercultural Sighișoara - ProEtnica 2017. Solicitarea trebuie să conțină:

- o listă detaliată a produselor comercializate de către solicitant și

- cel puțin o fotografie a standului.

Solicitarea se depune la sediul organizatorului  pe Str. Bastionul 4 – 6, Sighișoara sau se trimite prin e-mail la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

 

1.2. Obținerea spațiului public pentru comerț

Municipiul Sighișoara percepe comercianţilor care vor desfăşura activităţi de comerţ sau prestări de servicii în cadrul festivalului ProEtnica 2017, următoarele taxe pentru ocuparea domeniului public stabilite conform Hotărârii Consiliului Local Sighişoara nr. 105/27.12.2016, Anexa 8,

g) pentru expunere și comercializare produse creație proprie (tablouri, ceramică, artizanat)

3,50 lei/mp/zi

l) pentru comerț ambulant (cărucioare înghețată, produse de patiserie, mese mobile, etc.

7,00 lei/mp/zi

 

Aceste taxe se achită la casieria Municipiului Sighișoara respectând următorul program:

Miercuri, 16.08.2017

Joi, 17.08.2017

vineri, 18.08.2016

Orele 08:00 – 17:00

 

1.3. Obținerea autorizației de funcționare

Comercianții care doresc să participe la evenimentul ProEtnica 2017 sunt obligaţi să obţină autorizaţia de funcţionare eliberată de către compartimentul de specialitate din cadrul Municipiului Sighişoara.

 

1.4. Reguli de bună desfășurare a Tîrgului @ ProEtnica

1.4.1. Este interzisă desfăşurarea oricăror activităţi de comerţ sau de prestări servicii de către comercianţii cărora organizatorul evenimentului le permite participarea la acesta, fără îndeplinirea cumulativă a condiţiilor prevăzute mai sus din prezenta, sens în care vor fi aplicate dispoziţiile legale sancţionatorii.

1.4.2.  Comercianţii vor avea dreptul de a comercializa exclusiv produsele stabilite la încheierea acordului cu Asociaţia Centrul Educaţional Interetnic pentru Tineret Sighişoara.

1.4.3 Autorizaţia de funcţionare şi lista de produse permise spre comercializare vor fi în mod obligatoriu afişate la loc vizibil pe fiecare tarabă sau loc de vânzare.

1.4.4. Băuturile se vor servi în recipiente din plastic;

1.4.5. Se interzice instalarea de grătare;

1.4.6. Nu se vor comercializa nici un fel de obiecte de talcioc: jucării, baloane, brăţări luminoase, bijuterii şi altele din aceaşi categorie;

1.4.7.  Sunt interzise jocurile de noroc gen "roata norocului" "alba neagra" etc.;

1.4.8.  Se interzic generatoarele de curent mobile.

1.4.9. Echipele de pază şi ordine vor ridica standurile tuturor celor care nu au autorizaţie sau nu respectă condiţiile prevăzute în prezentul Regulament sau în documentele justificative care atestă participarea la festival şi vor sancţiona persoanele în cauză conform O.G. nr. 99/2000 privind comercializarea produselor şi serviciilor de piaţă, republicată cu modificările şi completările ulterioare.

 

Informaţii suplimentare se pot solicita la numărul de telefon 0722 – 59 11 32 (Victoriţa Reiter).

 

Întocmit,

                                                                              Asociaţia Centrul Educaţional Interetnic pentru Tineret Sighişoara (ibz)