This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish.

La Sighișoara s-a încheiat, duminică, a XVIII-a ediție a Festivalului Intercultural ProEtnica, manifestare culturală de prestigiu organizată de Asociația Centrul Educațional Interetnic pentru Tineret (IBZ) împreună cu Departamentul pentru Relații Interetnice al Guvernului României și Consiliul Județean Mureș. Finanțarea a fost asigurată de Ministerul Culturii, iar Municipiul Sighișoara a sprijinit ediția din punct de vedere logistic.

ProEtnica s-a desfășurat în perioada 25-28 august 2022 în Cetatea Sighișoara, atât în sală, cât și pe scena instalată în Piața Cetății.

Au participat peste 600 de reprezentanți ai celor 20 de minorități naționale conlocuitoare din România, precum și invitați din străinătate.

„Când muzele vorbesc, armele ar trebui să tacă!” – a spus, în mesajul adresat participanților, directorul Festivalului, Volker Reiter, enunțând, astfel, unul dintre dezideratele acestei ediții care s-a desfășurat în condițiile conflictului armat ruso-ucrainean de la granița României. „Misiunea festivalului, a adăugat el, este una simplă: promovarea și consolidarea păcii interetnice în Romania, în Europa și în toată lumea”.

Cea de-a treia zi a Festivalului Intercultural ProEtnica – Sighișoara a debutat, dimineața, în Sala Sander, cu o serie de conferințe despre identitatea și protecția minorităților naționale. Conferințele fac parte din secțiunea Agora Dialogului Intercultural a Festivalului
Președintele FUEN, MPE-UDMR, Lorant Vincze a vorbit despre responsabilitatea pentru protecția minorităților naționale în situații de criză. „Politici lingvistice și afirmarea identității etnice în Ucraina post-conflict: posibile repere” a fost tema comunicării prezentate de președintele Asociației Basarabia – Anatol Popescu.
Despre conceptul de reziliență și cum s-a aplicat acesta în cazul minorităților română, maghiară și bulgară din Ucraina a conferențiat prof. univ. dr. Radu Carp – Universitatea din București. „A vorbi despre reziliență în legătură cu minoritățile nu e ușor, pentru că tema rezilienței este relativ nouă” – a spus universitarul care este și director al Centrului de Excelenţă pentru Studiul Minorităţilor Transfrontaliere, Oradea.

Cea de-a doua zi a Festivalului Intercultural Proetnica - 26.08.2022 -  în desfășurare la Sighișoara (25 - 28 08.2022) a programat evoluții artistice pe scena din Piața Cetății dar și o serie de activități indoor (conferințe, lansări de carte) care au strâns un numeros auditoriu din țară și din străinătate.

În sala Sander a avut loc, în cadrul secțiunii Agora Dialogului Intercultural, o conferință cu genericul ”Gestionarea diversității în situații de criză” la care coordonatorul Departamentului pentru Relații Interetnice al Guvernului României, secretarul de Stat Lacziko Eniko Katalin a făcut o analiză a modului în care poate fi gestionată diverstatea etnică și culturală în perioadele de criză generalizată la nivelul societății.

Cea de-a XVIII-a ediție a Festivalului Intercultural ProEtnica s-a deschis, joi 25 august 2022, după doi ani de restricții sanitare impuse de pandemia de Coronavirus. Festivalul este organizat de Asociația Centrul Educațional Interetnic pentru Tineret (IBZ) și se va desfășura în principal în Piața Cetății medievale Sighișoara, în perioada 25-28 august 2022. Coorganizatori: Departamentul pentru Relații Interetnice al Guvernului României și Consiliul Județean Mureș. Finanțatorul evenimentului este Ministerul Culturii, iar Municipiul Sighișoara sprijină manifestarea din punct de vedere logistic.

Deschiderea oficială a avut loc joi după-amiază, cu participarea oficialităților centrale și locale. „Când muzele vorbesc, armele ar trebui să tacă!” – a spus, în mesajul său, directorul Festivalului, Volker Reiter, enunțând, astfel, unul dintre dezideratele acestei ediții care se desfășoară într-un moment de tensiune la granița de nord a României. „Misiunea festivalului, a adăugat el, este una simpla: promovarea și consolidarea păcii interetnice in Romania, în Europa si in toata lumea”.

 

ProEtnica are loc în perioada 25 – 28 august 2022

 După doi ani de pauză, Sighișoara găzduiește din nou cel mai important festival intercultural din România

  Depășind obstacolele din trecut și prezent, Asociația Centrul Educațional Interetnic pentru Tineret (IBZ),  în calitate de organizator, anunță că a 18 - a ediție a  Festivalului Intercultural ProEtnica va avea loc la Sighișoara,  în perioada 25 – 28 august 2022.

Găsiți vă rog regulamentul festivalulului ProEtnica 2022 accesând următorul link:

www.proetnica.ro/images/Regulament_ProEtnica_2022_final_11042022_semnat.pdf

 

 

După doi ani de pauză, Cetatea Sighișoara găzduiește din nou cel mai important festival cultural intercultural din România

 

Opunându-se obstacolelor din trecut și prezent, Asociația Centrul Educațional Interetnic pentru Tineret (ibz),  în calitate de organizator, anunță că Festivalul Intercultural ProEtnica are loc în perioada 25 – 28 august 2022.

La festival participă 600 de aparținători ai celor 20 de minorități naţionale ale României, organizaţii care facilitează dialogul intercultural, mass-media și 10.000 de spectatori.

Cu regret doresc să vă anunț ca Festivalul Intercultural Sighișoara – ProEtnica nu poate avea loc anul acesta.

Pandemia Covid-19 a avut și are în continuare efecte negative asupra sectorului cultural și sectorului HoReCa. Asociația Centrul Educațional Interetnic pentru Tineret Sighișoara activează în ambele domenii. Așadar, pentru anul acesta nu putem asigura cadrul managerial necesar organizării festivalului.

Viața după pandemie va fi alta și consider necesară o analiză a situației în care se află organizațiile minorităților naționale, cum au fost ele afectate și care sunt strategiile de redresare.

Așadar, ne-am hotărât să organizăm, împreună cu toți partenerii festivalului ProEtnica, un seminar internațional,  în luna octombrie a.c., în cadrul căruia vom discuta aceste aspecte sus menționate și, totodată, vom face primul pas pentru organizarea ProEtnica 2022 – Festival Intercultural Sighișoara.

În contextul în care pandemia a afectat puternic sectorul cultural din România și Europa, ne-am bucurat că cineva s-a gândit la organizatorii de evenimente culturale din România.

Magazinul online Expodom ne-a sprijint cu un cort pliabil de exterior de 4,5 x 3 metri pe care îl vom folosi drept stand de informare în cadrul ProEtnica 2021 – Festival Intercultural Sighișoara, care va avea loc în perioada 25 – 29 august 2021.

Mulțumim pe această cale magazinului online de pavilioane Expodom pentru sprijinul acordat Festivalului Intercultural Sighișoara - ProEtnica și, totodată, sectorului cultural din România.

 

 

Sprijină și tu ProEtnica!

Redirecționează:

 20% din impozitul pe profit al companiei

Din taxele pe profitul companiei tale, poți alege ca până la 20% să meargă către organizatorul Festivalului Intercultural ProEtnica – Asociația Centrul Educațional Interetnic pentru Tineret Sighișoara (ibz), nu către stat.

Descarcă modelul contractului de sponsorizare de AICI. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la Diese E-Mail-Adresse ist vor Spambots geschützt! Zur Anzeige muss JavaScript eingeschaltet sein!

3.5% din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 3.5% să meargă către organizatorul Festivalului Intercultural ProEtnica – Asociația Centrul Educațional Interetnic pentru Tineret Sighișoara (ibz), nu către stat.

Descarcă formularul de AICI.

Festivalul ProEtnica s-a bucurat de aprecierea unanimă a oficialităților prezente la deschidere și pe parcurs. Europarlamentarul UDMR, Vincze Lorant, preşedinte al Uniunii Federative a Naţionalităţilor Europene (FUEN), aprecia că ProEtnica este „o adevărată sărbătoare în Cetatea Medievală a Sighişoarei, unde diferite culturi, diferite limbi, diferite dansuri se întâlnesc pe aceeaşi scenă şi oferă un spectacol încântător prin performanţa lor...”, iar Volker Reiter, directorul Centrului Educațonal Interetnic pentru Tineret Sighișoara adăuga că „Speranţa noastră este că, în acești ani, ProEtnica a avut efecte în societate, deoarece doreşte să fie mai mult decât un simplu festival la care vii, te distrezi şi «hai, pa!»”

 

„Există, la ProEtnica, atâta energie, atâta bucurie și prilej de a ne cunoaște unii pe ceilalți, de a împărtăși sentimente, tradiții, folclor, dans, muzică, bunătăți!... E un motiv suficient să râdem, să dansăm, să cântăm împreună, să mâncăm tradițional, să fredonăm, unii, melodiile celorlalți… Depinde de noi și e foarte important ce se întâmplă aici. Cetatea Sighișoarei reprezintă unul dintre locurile care așteaptă, încă, să fie descoperite, locuri care parcă ar striga să nu fie date uitării și lăsate în paragină. Și dacă în locul acesta care și-a căpătat, își capătă și câștigă notorietate oamenii vin cu plăcere, cu bucurie, cu entuziasm, an de an, la ProEtnica, înseamnă că aici, la Sighișoara, lumea ne cunoaște, ne așteaptă și ne dorește” (Maia Morgenstern)

În ziua a 3-a a Festivalului Intercultural ProEtnica (23 august), la Sinagoga din Sighișoara a avut loc un eveniment notabil, sub genericul „Podurile toleranței”. „Istoria evreilor este o istorie în mișcare” a spus Aurel Iovițu, oficiantul ceremoniei religioase de shabat desfășurate la Sinagogă. Înaintea serviciului religios, oaspeții au fost invitați să afle mai multe amănunte legate de comunitatea minorităților în mijocul majorității. Au luat cuvântul președintele Federației Comunităților Evreiești din România, dr. Aurel Vainer, David Blum, evreu american care s-a implicat în refacerea Sinagogii din Sighișoara în urma unei convorbiri avute în 2005 cu dr. Aurel Vainer. La rândul său, Jose Iacobescu, președintele B’nai B’rith România a vorbit despre proiectul Podurile Toleranței și a oferit dlui Volker Reiter, directorul Centrului Educațional Interetnic pentru Tineret Sighișoara, „Medalia Podurile Toleranței”, specificând că ceea ce se întâmplă la Sighișoara de 17 ediții (Festivalul ProEtnica) este de fapt construirea unui pod al înțelegerii și prieteniei. Volker Reiter a vorbit, în replică, despre mesajul de pace pe care îl aduce această a 17-a ediție a celui mai mare festival interetnic european, mulțumind pentru distincția acordată.

 

În cea de-a doua zi a Festivalului, în „Agora dialogului intercultural”, prof. univ. Radu Carp, președintele Centrului de Excelență pentru Studiul Minorităților Transfrontaliere-Oradea, a ținut o conferință-dezbatere cu tema „Dreptul la folosirea limbii materne a minorităților naționale” - studiu de caz - Ucraina. De asemenea, prof. Emmanuel Acquah, de la Universitatea Abo-Finlanda a vorbit audienței despre exemplul finlandez de coabitare în societăți multietnice.

Cetatea medievală a Sighișoarei, înscrisă în patrimoniul mondial UNESCO, găzduiește, pentru al 17-lea an, Festivalul Intercultural ProEtnica, manifestare considerată a fi una dintre cele mai ample din Europa și, cu siguranță, cea mai mare și mai reprezentativă pentru minoritățile naționale din România. Festivalul se desfășoară în perioada 21-25 august 2019.

Anul acesta, ProEtnica se bucură de participarea a peste 600 de personalități ale lumii politice, sociale și universitare, scriitori, dansatori și cântăreți, artiști plastici, meșteșugari, din cadrul minorităților care au răspuns invitației Centrul Educaţional Interetnic pentru Tineret (ibz) Sighişoara, principalul organizator al manifestării împreună cu Organizaţiile Minorităţilor Naţionale.

COMUNICAT DE PRESĂ

ProEtnica 2019 - Timp de 5 zile

Sighişoara devine capitala interculturală a Europei

 

Începe ProEtnica!

 

Asociaţia Centrul Educaţional Interetnic pentru Tineret (ibz) Sighişoara, împreună cu Organizaţiile Minorităţilor Naţionale, organizează în perioada 21 – 25 august 2019 ediţia a XVII-a  „ProEtnica – Festival Intercultural Sighişoara”.

Pressemitteilung

 

ProEtnica 2019 – Das größte Interkulturelle Festival Europas hat eine neue Programmkategorie

 

 Regulament de organizare și desfășurare

ProEtnica 2019 -  Festival Intercultural Sighișoara,

ediția a XVII-a, 21. – 25. August 2019

 

ProEtnica 2019

 

findet in diesem Jahr vom

 

21- bis 25. August

 

statt.

 

ProEtnica 2019 - Festival Intercultural Sighişoara

va fi organizat în perioada

21 - 25 august 2019

Vă aşteptăm!

COMUNICAT DE PRESĂ

Sărbătorim împreună la Sighișoara

ProEtnica 2018 – Festival Intercultural Sighișoara s-a încheiat

 

Timp de cinci zile, în perioada 22-26 august 2018, Sighișoara a fost locul de întâlnire a celor 20 de minorități naționale  din România, cărora li s-au alăturat reprezentanții Sorabilor din Germania.Asociația Centrul Educațional pentru Tineret Sighișoara (ibz), organizatorul principal al evenimentuluia lansat provocarea de a sărbători împreună diversitatea și bogăția culturală a minoritatilor nationale împreună cu etnicii români-toți, deopotrivă, cetățeni ai Romaniei devenită stat unitar în urmă cu 100 de ani, la 1 decembrie 1918.

COMUNICAT DE PRESĂ

Sărbătorim împreună la Sighișoara – Ziua a 4-a

ProEtnica 2018 – Festivalul Intercultural Sighișoara

 

În cea de-a patra zi a Festivalului Intercultural ProEtnica Sighișoara-2018 au urcat pe scenă ansamblul artistic „Agoria”, Onești (Uniunea Elenă din Romania), Asociația Macedonenilor din România reprezentată de ansamblul „Sonțe‐Сонце‐Soarele”, Craiova / Băilești / Urzicuța, Dolj, ansamblul artistic „Vartavar” din București și ansamblul Hayakaghak, din Gherla (Uniunea Armenilor din România,),  „Serbska reja” (Minoritatea Sorabilor din Germania), Corul „B nei Milu” (Comunitatea Evreilor din Brașov), Comunitatea Elenă Cluj cu ansamblul artistic „ITHAKI”, ansamblul folcloric Belobresca (Uniunea Sârbilor din România, Caras Severin), ansamblul dansuri albaneze „Serenada” București / Craiova, Dolj (Asociația Liga Albanezilor din România), ansamblul Balgarce, Timiș (Uniunea Bulgară din Banat), Tanzgruppe Arad (Forumul Democrat al Germanilor din România), ansamblul artistic „Salasan”, dans Nădlac (Uniunea Democratică a Slovacilor și Cehilor din România), grupul de dans „Kikerics”,  Sighișoara (Uniunea Democrată Maghiară din România), „Di Nuovo Insieme” (Asociația Italienilor din România-RO.AS.IT), ansamblul artistic „Parnassos” din Brăila și ansamblul artistic „Artemis din Sulina (Uniunea Elenă din România) și ansamblul „Delikanlilar” din Constanța (Uniunea Democrata Turcă din România)

COMUNICAT DE PRESĂ

Sărbătorim împreună la Sighișoara – Ziua 3

ProEtnica 2018 – Festivalul Intercultural Sighișoara

 

În cea de-a treia zi a Festivalului Intercultural ProEtnica Sighișoara-2018 au urcat pe scenă ansamblul artistic „Vartavar” (Uniunea Armenilor din România), ansamblul „Prietenii lui Zorba” din Turnul Severin (Uniunea Elenă din România), ansamblul de dansuri albaneze „Serenada”, București / Craiova (Asociația Liga Albanezilor din România), corul „Holuboc” (Uniunea Culturală a Rutenilor din România), Asociația Elijah Ansamblul artistic „Veselija”, dans, Nou, Sibiu, orchestra Chervona Calena din Baia Mare și corul Luh nad din Lunca la Tisa (Uniunea Ucrainenilor din România), Sonțe-Soarele (Asociația Macedonenilor din România), ansamblul artistic – Zurboló Egyesület (Uniunea Democrată Maghiară din România - Filiala Cluj-Napoca), Tanzgruppe Sighisoara (Forumul Democrat al Germanilor din România) și ansamblul „Delikanlilar” din Constanța (Uniunea Democrată Turcă din România).

COMUNICAT DE PRESĂ

Sărbătorim împreună la Sighișoara – Ziua 2

ProEtnica 2018 – Festivalul Intercultural Sighișoara

 

Cea de-a doua zi a Festivalului Proetnica a cuprins  un moment emoționant: proiecția filmului Cocoșul decapitat, în regia lui Radu Gabrea. Un cuvânt introductiv a fost rostit de  fiica regizorului, scenografa Magdalena Schubert. “Nu este întâmplător că proeicția acestui film are loc în data de 23 august, o dată care a schimbat istoria mare, dar care a influențat și micile destine, iar acest film surprinde patru astfel de povești.”

COMUNICAT DE PRESĂ

Sărbătorim împreună la Sighișoara – Ziua I

Începe ProEtnica 2018 – Festivalul Intercultural Sighișoara

 ProEtnica 2018 – Festivalul Intercultural Sighișoara a fost inaugurat miercuri, 22.08.2018 în Piața centrală a Cetății medievale.La deschiderea oficială au participat reprezentanți ai unor instituții și organizații locale, naționale și internaționale. Printre cei care au luat cuvântul pe scenă s-au numărat Ovidiu Mălăncrăvean, primarul Sighișoarei, Ambasadorul Statului Israel la Bucureşti, Tamar Samash,  subsecretarul de Stat în Ministerul român al Culturii, Irina Sanda Marin-Cajal și reprezentantul Landului Brandenburg, Meto Novac.

COMUNICAT DE PRESĂ

Sărbătorim împreună la Sighișoara

Începe ProEtnica 2018 – Festivalul Intercultural Sighișoara

 

În perioada 22-26 august 2018 are loc cea de-a XVI-a editie a Festivalului Proetnica, eveniment organizat de Asociația Centrul Educațional pentru Tineret Sighișoara (ibz) în parteneriat cu Guvernul României - Departamentul pentru Relații Interetnice (DRI) și Consiliul Județean Mureș.

Această ediție este un prilej de a sărbători împreună cu cele 20 de minorități naționale conviețuitoare aniversarea de 100 de ani de la Marea Unire de la 1 decembrie 1918.

Deschiderea oficială are loc astazi, în Piața Cetății Sighișoara (ora 17) și va fi urmată de  o conferința de presă, în Sala Baroc a Primăriei (ora 17:25).

PRESSEMITTEILUNG

Sighișoara wird interkulturelle Hauptstadt Europas

Die Vorbereitungen für die 16. Auflage des Interkulturellen Festivals Sighisoara – ProEtnica 2018 laufen auf Hochtouren

 

Das Interethnische Jugendbildungszentrum Schäßburg e.V. (ibz) zusammen mit dem Departement für Interethnische Beziehungen der rumänischen Regierung und dem Kreisrat Mureș organisieren zwischen dem 22. – 26. August das interkulturelle Festival Sighișoara – Proetnica 2018.

Die 16. Auflage findet im Europäischen Jahr des Kulturerbes statt und bringt viele kulturelle Darbietungen der nationalen Minderheiten aus Rumänien mit dem Ziel, die kulturelle Vielfalt als Identitätselement Europas zu verstehen.

Regulament de organizare și desfășurare

ProEtnica 2018 -  Festival Intercultural Sighișoara,

ediția a XVI-a, 22. – 26. August 2018

Asociația Centrul Educaţional Interetnic pentru Tineret Sighișoara (ibz) oferă două posturi de moderatori de scenă pentru ProEtnica 2018 – Festival Intercultural Sighișoara în  perioada 22. – 26. August 2018.

 Asociaţia ibz activează în domeniul protecției minorităților naționale și are

Das Institut für Auslandsbeziehungen E. V. Stuttgart (ifa)  vergibt im Rahmen seines  Kulturassistenz-Programms ein viermonatiges Stipendium beim Interethnischen Jugendbildungszentrum e. V. Sighisoara (ibz).

Das ibz ist im Bereich des Schutzes Nationaler Minderheiten tätig und hat folgende

Es ist so weit: Das vorläufige Programm von ProEtnica – Interkulturelles Festival Schäßburg 2018 ist online!!

Stipendium für Kulturassistenz beim Interethnischen Jugendbildungszentrum e. V.  Sighisoara vom 01. Juli bis zum 31. Oktober 2018

Das Institut für Auslandsbeziehungen E. V. Stuttgart (ifa)  vergibt im Rahmen seines  Kulturassistenz-Programms ein viermonatiges Stipendium beim Interethnischen Jugendbildungszentrum e. V. Sighisoara (ibz).

In urma concursului de afise, il felicitam pe Marius Gherendi drept castigator al concursului.

Joi 25.01.2018, am organizat un seminar de pregătire a ediției a XVI-a a Festivalului Intercultural “ProEtnica”, care va avea loc în cetatea medievală din Sighişoara în perioada

22.-26. august 2018.

            La şedinţă au participat repreprezentanţi ai următoarelor instituţii şi organizaţii:

Am publicat Catalogul ProEtnica 2017.

Catalog ProEtnica 2017   

o emisinune de 75 de minute dedicata Festivalului Intercultural de la Sighisoara!

CLICK!!!!

 

 

La Sighișoara s-a încheiat duminică, 20 august, a 15-a ediție „de cristal” a Festivalului ProEtnica. Expresie a diversității etno-culturale și adevărată „agora” a celor 20 de minorități etnice care trăiesc între granițele României, festivalul a adunat pe scena din Piața Cetății și-n sălile de conferințe și de expoziție peste 700 de participanți. Mii de turiști și localnici s-au alăturat și ei spectacolului.

 Scena în aer liber din Piața Cetății Sighișoarei a fost aproape neîncăpătoare pentru zecile de artiști aparținând minorităților naționale care au adus, în cadrul Festivalului ProEtnica (17-20.08.2017), originalitatea cântecului, dansului și costumului  tradițional, specific fiecarei comunități în parte.

 Programul pe www.proetnica.ro

 Cea de-a doua zi de desfășurare a manifestărilor din cadrul Festivalului ProEtnica de la Sighișoara a adus pe scena în aer liber  din Piața Cetății o serie de artiști profesioniști și amatori care au împărtășit unei numeroase asistențe elemente de cultură tradițională specifice etniei din care fac parte.

Programul poate fi accesat pe www.proetnica.ro

La Sighisoara, s-a, joi, 17.08.2017 ediția a XV-a a Festivalului ProEtnica - cea mai amplă  manifestare cultural-artistica din România, dedicată  dialogului intercultural.

Notă: Aceste regulament nu este definitiv şi poate  suferi modificări.

  1. Perimetrul de desfășurare

Perimetrul de desfășurare a  ProEtnica 2017 -  Festival Intercultural Sighișoara este cel aprobat prin Hotărârea Consiliului Local Sighișoara nr. 97 din 27.06.2017: 

A început numărătoarea inversă

Proetnica - Festival Intercultural Sighişoara17-20 august 2017

          Timp de 14 ani, ProEtnica a fost o manifestare primordial naţională. Anul acesta, la ediția jubiliară de cristal, ne-am propus să facem primii pași spre internaționalizarea festivalului, bucurându-ne faptul că ni s-au alăturat numeroși parteneri externi.

Standurile pentru comerţ ambulant pot fi instalate  începând cu ziua de miercuri, 16.08.2017, ora 12:00, activităţile de comerţ ambulant pot începe în data de 17.08.2017.

Cel mai mare festival dedicat dialogului intercultural lansează programul evenimentului

Asociația Centrul Educational pentru Tineret Sighișoara (ibz), în parteneriat cu Guvernul României - Departamentul pentru Relații Interetnice (DRI) și Consiliul Județean Mureș, organizează, în perioada 17-20 august 2017, ProEtnica - Festival Intercultural Sighișoara ediția a XV-a.

 PRESSEMITTEILUNG

Sighișoara wird interkulturelle Hauptstadt Europas

Die Vorbereitungen für die 16. Auflage des Interkulturellen Festivals Sighisoara – ProEtnica 2018 laufen auf Hochtouren

 

Das Interethnische Jugendbildungszentrum Schäßburg e.V. (ibz) zusammen mit dem Departement für Interethnische Beziehungen der rumänischen Regierung und dem Kreisrat Mureș organisieren zwischen dem 22. – 26. August das interkulturelle Festival Sighișoara – Proetnica 2018.

Die 16. Auflage findet im Europäischen Jahr des Kulturerbes statt und bringt viele kulturelle Darbietungen der nationalen Minderheiten aus Rumänien mit dem Ziel, die kulturelle Vielfalt als Identitätselement Europas zu verstehen.

Text Aici

ProEtnica 2017 hat ein Gesicht. Wir beglückwünschen Cristina Petrov als Gewinnerin des Plakatwettbewerbs!