This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish.

Uniunea Democrată a Tătarilor Turco – Musulmani din România

Contact:

Bocai Adina
B.P. Hasdeu nr. 53
900382 Constanta, jud. Constanta
Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
www.uniuneatatara.ro

Comunitatea tătară este una dintre cele mai reprezentative comunităţi etnice din România. În anul 1990 a luat ființă Uniunea Democrată a Tătarilor Turco – Musulmani din România (UDTTMR), în prezent condusă de președintele Gelil Eserghep. Organizația are astăzi 38 de filiale. UDTTMR este o organizație non-profit care este finanțată din fonduri care provin de la Guvernul României, la acestea adăugându-se veniturile proprii, obținute din cotizații, donații și sponsorizări. UDTTMR deține statut de utilitate publică, atestare care îi conferă, în România, dreptul de a fi unica organizație a tătarilor cu reprezentare în Parlament.
Activitățile desfășurate de UDTTMR au un caracter exclusiv oficial, ele fiind dedicate tuturor tătarilor din România. Cele mai multe activități sunt cele culturale, acestea fiind renumite atât în rândul comunității tătare, dar și în rândul populației majoritare grație numărului foarte mare de participanți. Printre cele mai importante acțiuni ale uniunii se numără Festivalul Internațional al Dansului, Cântecului și Portului Popular Turco - Tătar, Ziua Limbii Tătare, Sărbătoarea Etniei Tătare, Festivalul „Gevat Rașid”, Premiul „Mehmet Niyazi”, Ramazan Bayram, Kurban Bayram, Nawrez, dar și cursurile organizate în cadrul Școlii Comunitare și cursul „Istoria și civilizația tătarilor” organizat în colaborare cu Universitatea „Ovidius”.