Uniunea Ucrainenilor din România

Contact:

Traista Mihai
Radu popescu nr,15
21120 Bucureşti, jud. Bucureşti
Tel.: 0212220737
Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
uur.ro

Uniunea Ucrainenilor din România este o organizaţie cu profil etnic, neguvernamentală, neconfesională şi nonprofit, cu personalitate juridică dobândită în baza Legii nr. 246/2005, cu deplină autonomie, care-şi desfăşoară activitatea în concordanţă cu prevederile Constituţiei, legilor în vigoare din România, propriului Statut, precum şi cu documentele internaţionale referitoare la drepturile minorităţilor naţionale. 
Uniunea Ucrainenilor din România este o organizaţie reprezentativă parlamentară a comunităţii ucrainene, face parte din Consiliul pentru Minorităţile Naţionale din România, iar prin publicaţiile ei, din Asociaţia Presei Minorităţilor Naţionale din România.
Potrivit art. 62 din Constituţia României şi prevederilor legilor electorale ale României, UUR este o organizaţie asimilată cu partidele şi organizaţiile politice.
Uniunea Ucrainenilor din România este membră a Congresului Mondial al Ucrainenilor (SKU), a Congresului European al Ucrainenilor (EKU), a Consiliului Mondial Ucrainean de Coordonare (UVKR) şi a Asociaţiei pentru legăturile cu ucrainenii de peste hotarele Ucrainei (Asociaţia „Ucraina – Lumea“).
Scopul fundamental al Uniunii Ucrainenilor din România constă în apărarea drepturilor privind exprimarea şi promovarea identităţii etnice, lingvistice, culturale şi religioase a persoanelor aparţinând minorităţii ucrainene, renaşterea şi formarea unităţii şi conştiinţei naţionale, protejarea drepturilor individuale şi colective ale membrilor săi şi în întărirea raporturilor de colaborare româno-ucrainene.

 

Uniunea Ucrainenilor din România participă la ProEtnica 2016 cu:

Formaţia artistică

1. Vocile Ronei & Cervona kalyna

Cor, dans, muzică populară ucraineană

Miroslav Petreţchi

Tel: 0744333847

Rona de Sus, jud. Maramureş

 

 

2. Stand de Prezentare

Barbulescu Valentina

Bucureşti, jud. Bucureşti

bvalentina2000@yahoo2000

 

3. Workshop

Gorban Maria (Vasile)

Ulma, jud. Suceava

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Încondeierea ouălor

 

4. Documentar istoric

Dumitru Cernencu

Tulcea, jud. Tulcea

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Amintiri, povestiri, ganduri despre istoria cayacilor transdunăreni.