Uniunea Democrată Turcă din România

Contact:

Halil Derya
Str.Crisana nr.44
900573 Constanța, jud. Constanța
Tel.: 0241550903
Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. 
www.rdtb.ro 

Uniunea Democrată Turcă din România este o organizație apolitică, singura recunoscută de Guvernul României ce aparține etnicilor turci, cetățeni români. Are ca obiectiv de bază exprimarea, protejarea şi promovarea identității etno-culturale, lingvistice şi religioase a membrilor săi:protecția identității etnice, în principal, limba, literatura, muzica, religia, tradițiile şi valorile materiale proprii; ocrotirea aşezămintelor şi lăcaşurilor de cultură proprii şi care o reprezintă;întreținerea vestigiilor şi monumentelor istorice şi arhitectonice care îi oglindesc trecutul şi permanența; exprimarea liberă a credinței religioase islamice; cultivarea şi dezvoltarea relațiilor tradiționale de prietenie româno-turcă; promovarea imaginii turcilor de cetățenie română peste hotare.
Unul din obiectivele UDTR este cultivarea şi dezvoltarea relațiilor tradiționale. În acelaşi timp un alt obiectiv îl constituie protecția identității etnice, în principal, limba, literatura, muzica, tradițiile. Urmare a acestui lucru conducerea uniunii a constituit comisii de lucru pentru realizarea programelor de activitate, sperând a fi benefice comunității turce.
Putem fi contactați la sediul nostru din str. Crișanei nr. 44 din Constanța, la telefon 0241-550903, fax 0341-440274 sau la adresa e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

 

Uniunea Democrată Turcă din România participă la ProEtnica 2016 cu:

Formaţia artistica

1. Ansamblul ”Delikanlilar”

Halil Derya

Tel: 0727423804

Constanța, jud. Constanța

Ansamblul ”Delikanlilar” apartinand UDTR,a fost infiintat in anul 1998,iar in prezent a ajuns la aIIIa generatie de tineri.Membrii ansamblului sunt tineri cu varste cuprinse intre 15 si 25 de ani.De-a lungul anilor,ansamblul, a participat la numeroase festivaluri nationale si internationale (Turcia,Bulgaria,Macedonia,Cipru).Dansurile sunt specifice turcilor din zona Marii Negre si Tracia.
Ansamblul folcloric «Delikanlılar» aparținând Uniunii Democrate Turce din România a participat în perioada 29 august – 1 septembrie la Festivalul Internațional de Muzică şi Dans de la Istanbul, organizat de Asociația Folclorică «Boğaziçi». Festivalul a reunit participanți din România, Bulgaria, Grecia, Georgia, Tatarstan, Kîrgîzstan şi țara gazdă, Turcia. Tinerii componenți ai ansamblului au prezentat pentru prima data o suită de dansuri populare româneşti: geampara, ofițereasca, o horă moldovenească şi un joc din zona Făgăraşului, dar şi dansuri tradiționale ale turcilor dobrogeni.
Coregraful ansamblului este doamna Derya Halil,iar Coordonatorul este doamna Melek Osman.