Asociația Macedonenilor din România

Contact:

Laura Rogobete
Lt. Victor Manu, Nr. 37
70000 București, jud. Sector 2
Tel: 0722251947
Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
http://asociatia-macedonenilor.ro

Asociaţia Macedonenilor din România este membră a Consiliului Minorităţilor Naţionale, organ consultativ al Guvernului României iar în perioada 2004-2011 prin deputat Liana Dumitrescu a avut reprezentare în Parlamentul României. Liana Dumitrescu a reprezentat cu mândrie neamul macedonean atât în România cât şi în întreaga lume. Liana Dumitrescu nu a precupeţit nici un efort, ba chiar şi-a sacrificat viaţa pentru neamul ei, pentru România şi pentru pacea în întreaga lume.
Asociaţia Macedoneilor din România a fost înfiinţată în anul 2000 în luna septembrie şi ne bucurăm că aniversarea organizaţiei noastre se celebrează odată cu Ziua Naţională a Republicii Macedonia pe data de 8 septembrie. Cei care au fondat această asociaţie au fost Liana Dumitrescu şi Constantina Dumitrescu sprijinite fiind de nenumăraţi macedoneni printre care sa numărat şi actualul deputat al etniei macedonene în Parlamentul României.
Asociaţia Macedonenilor din România reprezintă etnicii macedoneni din România şi duce mai departe cultura, tradiţia, limba maternă şi menţine viu spiritul macedonean pe acest teritoriu.
Prima oară etnia macedoneană a fost menţionată în recensământul din anul 2002 datorită luptei Lianei Dumitrescu şi susţinerii A.M.R..
În anul 2001 activitatea şi lobby-ul susţinute de către Liana Dumitrescu şi A.M.R. au contribuit la recunoaşterea Macedoniei de către statul român cu numele său constituţional, Republica Macedonia. 

 

 

Asociaţia Macedonenilor din România participă la ProEtnica 2016 cu:

Formaţia artistica

1. Sonțe‐Сонце‐Soarele

Dansuri şi interpret

Laura Rogobete

Craiova / Băileşti / Urzicuța, jud. Dolj

 

 

2. Stand de Prezentare

Craiova, jud. Dolj