Asociația Italienilor din România-RO.AS.IT. 

Contact:

Florentina Caragea
Lipscani 19
30031 București
Tel.: 0372772459
Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
www.roasit.ro

Asociația Italienilor din România- RO.AS.IT. înființată în anul 1993, prin demersurile administrative, culturale precum și educative, merge pe traseul istoric al comunității italiene și intermediază  constante legături între membrii săi din diferite comunități din țară. Așadar, obiectivele principale sunt conservarea și promovarea identității etnicilor italieni din Romania prin proiecte naționale și internaționale, evenimente cultural-artistice, editări de cărți și publicații. Își promovează activitatea prin mass-media proprie, revista bilingvă intitulată "Siamo di nuovo insieme" și jurnalul bilingv ”Piazza Romana”. În sfera online are un site oficial www.roasit.ro, blogul romulussiremus.wordpress.com, precum și conturi pe rețelele de socializare ce fac vizibile existența și activitatea constantă a asociației.

 

Asociația Italienilor din România-RO.AS.IT.  participă la ProEtnica 2016 cu:

Formaţia artistica

1. Di Nuovo Insieme

Dans traditional italienesc

Petre Șușu

Tel: 0741043699

Iasi, jud. Iasi

Printre cele mai importante obiective ale Asociației Italienilor din România - RO.AS.IT. se numără valorificarea şi promovarea muzicii şi dansului tradiţional, conservate cu dragoste şi respect de etnicii italieni din România,.de-a lungul celor 150 de ani trăiţi în noua lor patrie, care i-a adoptat ca pe fii ai ei.
Ansamblul de dansuri tradiționale italiene “Di Nuovo Insieme” a luat naştere la Iași, în anul 2002, reprezentând Asociația Italienilor din România - RO.AS.IT. la numeroase festivaluri naţionale și internaționale.
Ansamblul este format din tineri dansatori uniți de dragostea pentru valorile culturale din Peninsulă, unii provenind din familii cu origini italiene.
Repertoriul ansamblului cuprinde melodii și dansuri populare din toate regiunile Italiei, puse în scenă potrivit viziunii artistice a profesorului coregraf Petre Șușu.
În peste un deceniu de activitate, prin reprezentațiile sale, Di nuovo insieme a promovat cultura tradiţională italiană în dialog permanent cu cea românească, în țări precum Grecia, Turcia, Bulgaria sau Ucraina, unde a obținut valoroase premii și și-a câştigat mulți admiratori.

 

2. Stand de Prezentare

Caragea Florentina

București