Ultimele Noutăți

ProEtnica goes Europe
Vineri, 16 Iunie 2017
by Alex

ProEtnica goes Europe

O nouă direcție – Festivalul și-a găsit finanțare și parteneri

Timp de 14 ani ProEtnica a fost o manifestare primordial naţională. Anul acesta la ediția jubiliară de cristal ne-am propus să facem primii pași spre internaționalizarea festivalului, bucurandu-ne faptul că ni s-au alăturat parteneri externi precum FUEN (Federal Union of European Nationalities), Institut für Auslandsbeziehungen Stuttgart (ifa) și Ministerul pentru Știință, Cercetare și Cultură al landului Brandenburg din Germania.

Așadar se va discuta despre protecția minorităților naționale pe plan european împreună cu partenerii sus menționați.

În aceeași idee se va realiza o academie internațională de vară la Sighișoara cu 20 de participanţi din ţările europene, care va începe pe data de 14. august și va dura până pe 21. august 2017.

Astfel ProEtnica își consolidează obiectivul general de a contribui la păstrarea păcii interetnice într-o societate pluralistă și democratică.

Guvernul României - Departamentul pentru Relații Interetnice (DRI) și Consiliul Județean Mureș sunt parteneri cu aport financiar ai proiectului, iar Ministerul Culturii și Municipiul Sighișoara susțin financiar evenimentul ProEtnica 2017 Festival Intercultural Sighișoara.

Dorim să mulțumim de asemenea Ambasadei Republicii Federale Germania pentru sprijinul continuu.

ProEtnica are afis!
Joi, 25 Mai 2017
by Alex

ProEtnica are afis!

In urma concursului de afise, o felicitam pe Cristina Petrov drept castigatoare a concursului.

ProEtnica 2017 Festival Intercultural Sighișoara
Joi, 25 Mai 2017
by Alex

Asociația Centrul Educațional pentru Tineret Sighișoara (ibz) în parteneriat cu Guvernul României - Departamentul pentru Relații Interetnice (DRI) și Consiliul Județean Mureș, organizează anul acesta ProEtnica –Festival Intercultural Sighisoara ediția a XV – a. Evenimentul va avea loc în cetatea medievală din Sighișoara, în perioada

17.-20. August 2017.

SFbBox by enter-logic-seo.gr